Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΧΩΡΕΣ, της ΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΧΩΡΕΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ
Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ, 2010
Σελίδες 422

Το βιβλίο είναι ένας μοναδικός ταξιδιωτικός οδηγός για τις πέντε ηπείρους, γραμμένο από μια έμπειρη συνοδό εκδρομών, που αγαπάει τα ταξίδια, φυσικά, αλλά και το διάβασμα, την κηπουρική, τα σπορ, τη ζωή και την ελευθερία. 

Πρόκειται για ένα σεργιάνι στην ιστορία, τη γεωγραφία, τα αξιοθέατα, τον τρόπο ζωής, τις αγορές, την τοπική κουζίνα, τα ξενοδοχεία και κυρίως την αίσθηση κάθε προορισμού. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα οδοιπορικό στον κόσμο.

Μέσα από τις σελίδες του εύχρηστου αυτού οδηγού θα ταξιδέψετε από το πολυπολιτισμικό Λονδίνο ως την Παταγονία των πάγων, από το αποικιακό και ιστορικό Περού των Ίνκας ως την Περσία των τεχνών, το μυστικιστικό Θιβέτ ή την ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς Γαλλική Πολυνησία. 

Στο τέλος του βιβλίου, ένα ψυχολογικό-ταξιδιωτικό τεστ βοηθάει τον αναγνώστη να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί του ταιριάζουν, ενώ το παράρτημα που αναφέρει την κατάλληλη εποχή για κάθε χώρα, θα τον διευκολύνει στην επιλογή του χρόνου.

Απόσταγμα εκατοντάδων ταξιδιών σε περισσότερες από 80 χώρες και 500 πόλεις, το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ταξιδεύουν, είτε για ψυχαγωγία είτε για δουλειά, σ' εκείνους που ονειρεύονται ταξίδια και σ' όλους αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο.

Και όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας: «Και μια που μιλάμε για κρίση, το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει και μια καλή ευκαιρία για νοερά ταξίδια, στο τέλος μιας πιεστικής ημέρας. Τα ταξίδια, είτε φανταστικά είτε πραγματικά, είναι σίγουρα μια ευκαιρία να ανοιχτούμε στο διαφορετικό, να γίνουμε ίσως περισσότερο άνθρωποι ζώντας σε μια καθημερινότητα που όλο και δυσκολεύει».Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά εδώ: http://enloutrakio.gr/category/aggelikh/


Βρείτε την Αγγελική Μπούλιαρη και τα βιβλία της εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου