Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η ΛΙΑ ΜΙΛΤΟΥ γράφει για τους "ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ",Αγγελικής Μπούλιαρη



Η Λία Μίλτου ανήρτησε το παρακάτω κείμενο με τη γνώμη της για το βιβλίο, στη σελίδα Φίλοι της Ελληνικής Λογοτεχνίας, στο Facebook, στις 2 Μαΐου 2016:


Αγγελική Μπούλιαρη : ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Είναι η πρώτη φορά που κράτησα στα χέρια μου βιβλίο της Αγγελικής Μπούλιαρη. Δεν διστάζω να ομολογήσω ότι το άνοιξα με κάποια αμηχανία για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσω. Από τις πρώτες όμως σελίδες αισθάνθηκα μια διαφορετική αύρα να με τυλίγει: "Ναι, αυτό είναι λογοτεχνία!" σιγομουρμούρισα αβίαστα με τον αυθορμητισμό που με χαρακτηρίζει. Γιατί πολλές φορές έπεσαν στα χέρια μου κείμενα βαρετά και ανούσια που γράφτηκαν μόνο για να γραφτούν. Να κυκλοφορούν στις παραλίες κάτω από μια ομπρέλα με μισολαδωμένες σελίδες από το αντηλιακό!
Σε τούτο το βιβλίο μου άρεσε ο τρόπος έκφρασης της συγγραφέως, με άγγιξε η πένα της που ξετύλιγε αριστοτεχνικά την πλοκή του μυθιστορήματος. Και πάνω απ' όλα με συγκίνησε το ψυχογράφημα της Ευρυδίκης, αυτής της ύπαρξης που πολεμούσε να βρει στήριγμα σε οικογένειες που ήταν στην ουσία ξένες γι αυτήν. Βίωνα με γλυκόπικρη γεύση την πορεία της από την εφηβεία στην ενηλικίωση, το γάμο που της επέλεξαν οι άλλοι, την οικογένεια που ανέστησε, τη ζωή της γενικά που δεν ανήκε σ΄αυτήν αλλά στον άντρα "αφέντη"! 
Τα συνεχή φλας-μπακ, σαν σε κινηματογραφική ταινία, από τις φάσεις της ζωής της, με γοήτευσαν και αισθάνθηκα πολλές φορές αυτή την Ευρυδίκη να γίνεται δικό μου παιδί, και αγωνιζόμουν μαζί της να της αλλάξω αυτή τη μίζερη ζωή που βίωνε κοντά σε έναν άντρα δυνάστη.
Αδυνατώ να περιγράψω όλα τα συναισθήματα που με κυρίευσαν διαβάζοντας αυτό το ρεαλιστικό μυθιστόρημα: Πόνος, θυμός, οργή, αγανάκτηση, αλλά και αγάπη, έλεος, ελπίδα και προσδοκία!
Δεν θα συνεχίσω, αφήνω στους αναγνώστες τη συνέχεια, για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Θερμά συγχαρητήρια στην συγγραφέα και ειλικρινή εκτίμηση από μένα στην πένα της που υπόσχεται καλύτερες μέρες, βάζοντας και το δικό της "λιθαράκι" στο οικοδόμημα της Ελληνικής Πεζογραφίας!!!

Πηγή: https://www.facebook.com/groups/filoithsellinikhslogotehnias/permalink/1096753530381565/?match=zrTPgc6xz4DOtc%2BEzrXPgyDPhM6%2Fz4Ugzr%2FOvc61zrnPgc6%2Fz4U%3D

ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Αγγελική Μπούλιαρη
Μυθιστόρημα
Σελίδες 615
Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ
Μάρτιος 2016



 Βρείτε την Αγγελική Μπούλιαρη και τα βιβλία της εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου