Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ, στο magic bus της Σεμίνας Διγενή,
Εφημερίδα Realnews, Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ


Οι "Ευρυδίκες" μου


Παιδί ακόμα, συνάντησα την πρώτη Ευρυδίκη σε μια γειτονιά δίπλα στις γραμμές του τραίνου στον Πειραιά. Μοιραζόμαστε την ίδια εσωτερική αυλή.
Μια μέρα ακούστηκε ότι ο άντρας της δοκίμασε να της βάλει φωτιά ρίχνοντάς της οινόπνευμα. Δεν το πίστεψα. Όμως, εκείνη κυκλοφορούσε για καιρό μετά με μαντίλι στο κεφάλι.

Η άλλη Ευρυδίκη ήταν η «αστεφάνωτη» στην άκρη της αυλής.
Ένα μεσημέρι την είδα που έκλαιγε. Επιθυμούσε την οικογένειά της, μια οικογένεια, ένα παιδί. Όμως ο γάμος ήταν «αντίθετος με τις πεποιθήσεις του φίλου της».
Αυτή μού είπε: «Η ζωή είναι άγρια κι αν σε βρει μπόσικη, σε τσακίζει σαν κλαδί».

Η τρίτη Ευρυδίκη ήταν η μαμά μιας συμμαθήτριάς μου. Ο άντρας της ήταν ναυτικός και πότης. Όποτε επέστρεφε στο σπίτι του, εκείνη κυκλοφορούσε με μαύρα γυαλιά.
Το σούρουπο ανέβαινα στην ταράτσα κι αγνάντευα τα φουγάρα των εργοστασίων.
Με φανταζόμουν δικηγόρο να υπερασπίζεται τις Ευρυδίκες στο δικαστήριο με ευγλωττία ηθοποιού. Ονειρευόμουν ότι έδινα φωνή και δύναμη στα πληγωμένα παιδιά, στις φυλακισμένες γυναίκες.

Αυτό προσπάθησα με την Ευρυδίκη του βιβλίου μου «Δραπέτες του ονείρου»  που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ωκεανός.  Συνέβαλαν κι άλλα στη γέννησή της, αλλά δεν μπορώ να τα αποκαλύψω όλα. Βλέπετε, ο συγγραφέας τρέφεται από τα μυστικά του…

Βρείτε τους Δραπέτες του ονείρου εδώ:
Βρείτε την Αγγελική Μπούλιαρη και τα βιβλία της εδώ:
http://www.goodreads.com/author/show/6448557

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου