Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΗ ΚΑΠΝΙΖΕΙ, Αγγελικής Μπούλιαρη

 ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΗ ΚΑΠΝΙΖΕΙ
Αγγελική Μπούλιαρη
Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική, 2012
6 Ιστορίες, 216 Σελίδες

        


 Έξι ιστορίες με γυναικείους χαρακτήρες και θέματα χωρίς φύλο, για γυναίκες, για άντρες, για τις σχέσεις, για την καθημερινότητα, για τα όνειρα που άλλοτε ακυρώνονται και άλλοτε, ευτυχώς, αναβάλλονται. 
Ιστορίες ρεαλιστικές, γλυκόπικρες, αλλά και χιουμοριστικές και εν τέλει αισιόδοξες.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


1. Εγώ αγαπώ αυτή καπνίζει - σελ. 9

2. Οι προβλέψεις - σελ. 97


3. Αχ, Τζόνι! - σελ.139


4. Η μαμά το θέλει και το έχει ανάγκη - σελ.145


5. Βραδινή κατάκλιση-TV Control - σελ.179


6. Ο Δράκος της πανσελήνου - σελ. 193
     
 Οπισθόφυλλο: 

Έρχεται πάντα μια στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας που γυρνάει το βλέμμα προς τα πίσω, στο δρόμο που περπάτησε ως τώρα, τον περισσότερο ή λιγότερο ταξιδεμένο. Τότε δοκιμάζει μια παράτολμη ίσως, νοσταλγική κατάδυση στα βαθιά νερά του παρελθόντος και έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια της.

Είναι η στιγμή που παίρνει τα βυθισμένα παλιά της όνειρα απ' το χέρι, τα ανασύρει στην επιφάνεια και τα επιστρέφει στο φως και στη ζωή.

Επειδή τα όνειρά της, απλά, τα ανέβαλε, δεν τα ακύρωσε!

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η εμμονή στις παλιές αγάπες, οι πρώτες ρυτίδες και τα ινστιτούτα ομορφιάς, η αγωνία για το μέλλον και οι αστρολογικές προβλέψεις, η συζυγική αποξένωση και η ξαφνική υπενθύμιση των παλιών ονείρων, ξετυλίγονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, με χιούμορ και τρυφερότητα.

Τα αντικείμενα παίζουν κι αυτά έναν σημαντικό ρόλο και αναστατώνουν τη ζωή των προσώπων. Ένα γαλάζιο φούτερ κι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα κινητό και μια τράπουλα, μια βαλίτσα κι ένα άσπρο μαντίλι, η τηλεόραση και ο υπολογιστής, φέρνουν τα πάνω κάτω, καθώς στήνουν το δικό τους χορό μαζί με τον Τζόνι Ντεπ κι έναν μικρό δράκο!
_______________

 Βιογραφικό:


Η Αγγελική Μπούλιαρη γεννήθηκε στον Σταθά Αμφιλοχίας και μεγάλωσε στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα συνέχισε το «ταξίδι» της γνώσης, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, τη δημιουργική γραφή, για τους υπολογιστές και το έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλίο. Επιπλέον, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Λογοτεχνική Μετάφραση που αποτελεί το δεύτερο «πάθος» της και σπούδασε την Ιταλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Ζει και εμπνέεται στο Λουτράκι Κορινθίας.

Έργα της: 

«Πόσο λαμπερός ο ήλιος, πόσο κίτρινα τα τρόλεϊ», μυθιστόρημα, 2005 - Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Μυθιστορήματος, του Καφενείου των Ιδεών

«Η Αγάπη φυλαχτό», μυθιστόρημα, 2006 - τρίτη έκδοση 2009 

«Ερωτικά Πορτρέτα», Λεύκωμα για τον Έρωτα στην Τέχνη, μετάφραση, 2007

«Αφετηρίες Μνήμης», συμμετοχή με ένα διήγημα, στη συλλεκτική έκδοση της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, 2008


¨Εγώ αγαπώ, αυτή καπνίζει", Νουβέλες, Άνεμος Εκδοτική, 2012


"Η νοσταλγία του παλιού πόνου", Ποίηση, Άνεμος Εκδοτική, 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου